Luxueus gemeubileerd appartement, 3 slaapkamers, 2 badkamers

In de woonkamer staat een flinke eettafel met 6 stoelen. Boven de bank hangt een olieverf van Bert van Zelm. De boekenkast bevat een verzameling reisgidsen, catalogi van musea, fotoboeken over Spanje of Barcelona enzovoort. Er is een stereo met ruime keuze Spaanse muziek, jazz en klassieke muziek.

De grote slaapkamer (bed 1,50x2,00m) is klassiek ingericht met een Peruviaans schilderij van de aartsengel Michael en dieprode, zijden gordijnen. Een gang met kastenwand leidt naar deze kamer en naar de master bathroom: wastafel, bidet, wc en tweepersoons bad met jacuzzi en whirlpool. Deze suite biedt maximale privacy.

De tweede slaapkamer (bed extra lang 1,50x2,20m) is gedecoreerd met een waterverf van Eddy Varekamp.

De derde slaapkamer (bed 1,50x2,00m) is te bereiken vanuit de hal via een kralengordijn.

De tweede badkamer, met wastafel, wc en bad ligt ook naast de hal.

Alle matrassen zijn van uitstekende kwaliteit. De bedden zijn extra hoog, zodat er ruimte voor koffers onder is.

De keuken is uitgerust met 4-pits gasstel, grill/oven, koelkast en vaatwasser en voldoende kookgerei.

Lang, smal stadsbalkon, uitstekend voor het drinken van een glaasje witte wijn en om het altijd boeiende straattoneel te bekijken. Zon van 12.30 tot 15.00.
Parket door het hele huis. Wasser en droger op de patio. Prima gaskacheltje in de woonkamer, ventilatoren en elektrische bijverwarming zijn onder de bedden te vinden. WIFI De code van de tele2-verbinding vindt u op de router geplakt. Er is een kluisje. Geen tv.

De buurt:
De Ramblas doorsnijdt Barcelona's 'casc antic' van Plaça Catalunya tot de haven met het standbeeld van Columbus. De wijk ten westen van de Ramblas heet 'el Raval'. In deze wirwar van straten, stegen en pleinen valt altijd wat te ontdekken: kloosters, musea, winkels, tapasbarretjes en prachtige architectuur. Het Museum voor Moderne kunst MOMA en de karakteristieke Boqueria markt zijn dichtbij en rond het centrale plein van de buurt, de Rambla del Raval zijn heel wat hippe eettentjes gevestigd.
Carrer Nou de la Rambla is een drukke zijstraat van de Ramblas. Het beroemdste gebouw in de straat is Gaudi's Palau Güell. Picasso had op nummer 6 zijn atelier. Er zijn winkels, restaurants, bars disco's en enkele door Pakistani gedreven supermarkten die elke avond tot 12 uur open blijven. Direct aan de overkant van de Ramblas is het prachtige Plaça Reial, de beroemde opera Gran Teatre del Liceu is links om de hoek, het standbeeld van Columbus aan de haven is 5 minuten wandelen.

Openbaar vervoer:
Op Avinguda Paral.lel (3 minuten) vindt u de haltes van metrolijnen 2 en 3 en de funicular naar de Montjuic met zijn musea en Olympische accomodaties. Van de vele bussen is lijn 64 handig: naar beneden gaat hij naar Barceloneta en het strand, omhoog doorkruist hij de hele stad tot het Pedralbes klooster.

De ramen en deuren aan de straatkant zijn in februari 2009 vernieuwd en hebben een prima geluidsisolatie.noudelarambla login - overzicht